Новини

23.01.2024
Серед головних питань, які будуть розглядатися під час конференції:
* Повернення українських дітей
* Як вірно розподілити спадок
* Розірвання шлюбу: виклики воєнного часу
* Та багато іншого
10.01.2024
Під час інтерв'ю були підняті теми, серед яких:
* Як війна змінила Ольгу та як вона планує свою професійну діяльність під час воєнного стану?
* Чи змінився підхід до роботи / нововведення в робочих процесах.
* Як функціонує АО «Дмитрієва та партнери» зараз? 
* Кількість клієнтів та яка різниця між українською та європейською клієнтурами?
* Які плани в ААУ на 2024 рік?
* Виклики юрринку під час війни та ін.

Повний матеріал за лінком: https://cutt.ly/hwJyM0nJ
28.12.2023

Впровадження остаточного рішення електронної системи реєстру бенефіціарних власників на Кіпрі

З 14 листопада 2023 року на Кіпрі розпочалося впровадження остаточного рішення електронної системи реєстру бенефіціарних власників юридичних осіб. Усім компаніям, створеним або зареєстрованим відповідно до Закону про компанії, гл. 113, усім європейським публічним компаніям з обмеженою відповідальністю (SE) та всім партнерствам (далі - "Організації") або їхнім посадовим особам/партнерам пропонується увійти в систему остаточного рішення та виконати дію первинної реєстрації, оновити та перереєструвати свої бенефіціарних власників, навіть якщо вони вже зробили це за допомогою системи тимчасового рішення.

27.12.2023
Юридична газета в черговий раз відзначила Дмитрієву Ольгу, Президентку ААУ, менторку Law&Business Studio, керуючу партнерку Dmytrieva&Partners у "Вибір клієнта. 100 юристів України 2023".

Пані Ольга почесно зайняла місце у розділі "Комплаєнс", бажаємо їй невичерпних успіхів у професійній діяльності, багато енергії та наснаги у всіх справах!
26.12.2023
Юридичною газетою серед жінок-лідерок юридичного ринку було відзначено Дмитрієву Ольгу, Президентку ААУ, менторку Law&Business Studio, керуючу партнерку Dmytrieva&Partners. 

Вітаємо пані Ольгу з відзнакою та бажаємо професійних успіхів, продуктивної юридичної і громадської діяльності у новому 2024 році!
26.12.2023
Податок для суб'єктів господарювання, що є резидентами Кіпру, сплачується 2-ма авансовими платежами протягом податкового року на основі попередньої оцінки, яка повинна становити не менше 75% від суми остаточного податку. 

За 2023 податковий рік авансові платежі податку здійснюються до 31.07.2023 та 31.12.2023. Якщо вони не сплачуються або різниця з фактичним оподатковуваним прибутком перевищує 25%, накладається штраф у розмірі 10% на різницю між остаточною сумою податку, що підлягає сплаті та попередньо сплаченим податком. Остаточний податок сплачується 01.08.2024. 
05.09.2023
Комісія з фінансових послуг (Комісія) запровадила Закон про постачальників послуг у сфері віртуальних активів (Закон про ППСВА), який набуває чинності з 1-го лютого 2023 року. Закон про ППСВА створює правову базу для реєстрації та нагляду за постачальниками послуг щодо віртуальних активів (ППСВА), які працюють на та з Віргінських островів. Згідно з положеннями Закону про ППСВА, Комісія створена як компетентний орган для нагляду за особами, які надають будь-які послуги щодо віртуальних активів. Закон про ППСВА описує діяльність, яка потребує реєстрації, через визначення ключових термінів, таких як віртуальні активи, послуги щодо віртуальних активів та ППСВА. Для уточнення, дії, що не кваліфікуються як послуги щодо віртуальних активів, також зазначені в Законі про ППСВА
20.06.2023

8 червня 2023 року Палата представників прийняла законопроект про внесення змін до поточної законодавчої бази, що передбачає знижену ставку ПДВ у розмірі 5% для першого житла відповідно до Закону про податок на додану вартість 119(I) 2016 року (далі — Закон). Нова поправка до закону наразі має бути схвалена Європейською комісією, щоб набути чинності.

У попередній редакції Закону з 1 жовтня 2011 року знижена ставка в розмірі 5% могла застосовуватися до купівлі або будівництва житла (будинку або квартири) на Кіпрі, якщо житло використовувалося як основне та постійне місце проживання в Республіці. Бенефіціар, тобто власник, не міг здавати це житло в оренду. Він зобов'язаний був використовувати його як основне та постійне місце проживання.

Знижена ставка ПДВ у розмірі 5% поширювалася на перші 200 кв. м житлової площі. Загальна площа нерухомості та її ціна не мали значення. На практиці мільйонер купував простору квартиру площею 200 кв.м. у хмарочосі на першій лінії та платив за неї 5% ПДВ. Це не відповідало практиці Євросоюзу, який дозволяє пільгові ставки ПДВ лише як засіб соціальної підтримки сімей із не найбільшими доходами.


Сторінки: 1 2 3 4 5 ... 55 Наступна



Замовити консультацію фахівців
Dmitrieva & Partners




Защита от автоматических сообщений*:

CAPTCHA